Echeveria magma pearl

Vurige verschijning

Magma is een mengsel van mineralen dat zich onder het aardoppervlak van een planeet bevindt. In vloeibare toestand is het altijd roodgloeiend. De aardse groene bladkleur met vurig rode rand kenmerkt de Echeveria magma pearl.

 

Echeveria magma pearl groeit onverstoorbaar door. Deze krachtige plant geeft veel kleine Echeveria’s om de moederplant heen.

 

Born in Mexico

De Echeveria behoort tot de Crassulaceae familie en groeit in het Noord Oosten van Mexico. Dit gedeelte van Mexico bestaat vooral uit woestijnen met dorre heuvelachtige landschappen. Hier groeit de Echeveria tegen een rotsachtige ondergrond. Mexico is wel 47 maal zo groot als Nederland en door de grote verscheidenheid aan landschappen loopt het klimaat per plaats erg uiteen. Deze Echeveria wordt ook wel rozet succulent genoemd en heeft de meest uiteenlopende en verbazingwekkende bladkleuren van alle succulenten.

FAMILIE Crassulaceae
GESLACHT Echeveria
SOORT
pulidonis
BENAMING ‘OVPEARLS08’ (Patent by OVATA)
HANDELSNAAM Echeveria magma pearl

Roodgloeiend magma bevindt zich onder het oppervlak van onze planeet. Echeveria magma pearl is stoer en sterk; de krachtige rode bladrand contrasteert met de diepgroene bladkleur.

verzorgingstips

Kleur: Maximale zon zorgt voor een intensieve kleur.
Standplaats: Licht, zonnig
Water: Weinig, de grond eerst uit laten drogen voor er opnieuw water wordt gegeven.
Niet voor consumptie.