• Verzorgingstips

  Het Griekse woord ‘Succus’ betekent sap. Succulenten hebben speciale structuren ontwikkeld om water in hun lichaam op te slaan, zodat ze langdurige droge perioden kunnen overleven. Evolutie en geografische verspreiding hebben ervoor gezorgd, dat elke succulent zich aan zijn eigen omgeving aanpast. Succulenten groeien in de meeste warme en droge gebieden van de gehele wereld, waar andere planten geen overlevingskansen hebben. Succulenten worden hierdoor tot de aller-makkelijkste plantsoorten gerekend.

  Aloe & Haworthia
  De Aloe en Haworthia houden van half schaduw of schaduw. De plant kan in principe op elke gewenste plek in huis neergezet worden: van vensterbank op het noorden tot de slaapkamer. Als dit maar niet in de volle zon is. In de zomermaanden kunnen de Aloe en Haworthia buiten op een terras of balkon gezet worden, maar ook dan niet in de volle zon. De plant heeft weinig behoefte aan water en kan dus prima een langdurige periode zonder. 1 keer per maand matig water geven is voldoende. Het ROCKS assortiment met de Aloe & Haworthia planten.

  Crassula
  De Crassula behoort tot de aller-makkelijkste planten. Houdt van een zonnige standplaats, maar halfschaduw is ook geen probleem. Hierdoor kan de plant op elke gewenste plek in huis neergezet worden: van vensterbank op het zuiden tot de badkamer. In de zomermaanden kan de Crassula buiten op een zonnig terras of balkon gezet worden. De plant heeft weinig behoefte aan water en kan dus prima een langdurige periode zonder. 1 keer per maand matig water geven is voldoende. Het WOODS assortiment met Crassula planten.

  Let op: wanneer u deze plant net gekocht heeft niet direct in de volle zon zetten, maar een aantal dagen laten wennen in halfschaduw.

  Echeveria
  De Echeveria houdt van een zonnige standplaats, maar halfschaduw is ook geen probleem. Hierdoor kan de plant op elke gewenste plek in huis neergezet worden: van vensterbank op het zuiden tot de badkamer. In de zomermaanden kan de Echeveria buiten op een zonnig terras of balkon gezet worden. De plant heeft weinig behoefte aan water en kan dus prima een langdurige periode zonder. 1 keer per maand matig water geven, bij voorkeur onder onderlangs, is voldoende. Het PEARLS assortiment met Echeveria planten.

  Let op: wanneer u deze plant net gekocht heeft niet direct in de volle zon zetten, maar een aantal dagen laten wennen in halfschaduw.

  Aloe vera
  De Aloe vera houdt van half schaduw tot volle zon. De plant kan op elke gewenste plek in huis neergezet worden, zolang het maar niet te donker is. In de zomermaanden kan de Aloë vera buiten op een terras of balkon gezet worden. Let op: wanneer u deze plant net gekocht heeft niet direct in de volle zon zetten, maar een aantal dagen laten wennen in halfschaduw. De plant heeft weinig behoefte aan water en kan dus prima een langdurige periode zonder. 1 keer per maand matig water geven is voldoende. Indien er voldoende licht en warmte is, kan er meer water worden gegeven. De bladeren worden dan voller en er zal een grotere hoeveelheid gel uit het blad gehaald kunnen worden. Zorg er wel voor dat de plant niet te nat en hierdoor slap wordt. Het ALOE VERA assortiment.

  Deze Aloe vera is niet geschikt voor consumptie. Voor het consumeren van de Aloë vera gel verwijzen wij u naar de vele Aloë vera dranken en voedingsmiddelen die verkrijgbaar zijn.

   

  Meer informatie en foto’s over de Pure Succulents vind je op onze website.