• FloraHolland Trade Fair 2017

  Van woensdag 8 t/m 10 november 2017 is er weer de jaarlijkse Trade Fair in Aalsmeer, uiteraard staat OVATA ook op de beurs.  En dit jaar pakken we uit!
  2017 is het jaar dat OVATA 30 jaar bestaat, in die tijd hebben we natuurlijk niet stil gezeten. Dus presenteren we veel primeurs op de beurs. Een tipje van de sluier?

  We begeven ons in een stand die een duidelijke verwijzing maakt naar Oeganda. Een heel bijzonder verhaal dat we graag vertellen. Maar we hebben ook nieuwe producten! Unieke eigen nieuwe rassen, die prachtig zijn. Ook hebben we nieuwe extra’s die we bieden, van potten tot etiket en van een hoes tot iets met shine. Natuurlijk vertellen we er op de beurs hier graag over. U kunt ons vinden in stand nummer 33.5.

  Tot op de beurs, tot in onze stand!

   

 • Ride for Roses

  Op 3 september 2017 is er de 20e editie van de Ride for the Roses. Een fietstocht van 100 km waarbij zo’n 10.000 fietsliefhebbers op een sportieve, gezonde en plezierige manier bezig zijn en tegelijkertijd een vuist maken tegen kanker door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

  OVATA ondersteunt deelnemers Marco & Jeffrey van Royal Lemkes die deze tocht op een tandem gaan maken.

  Ze zijn inmiddels begonnen aan de trainingen en hebben hier een leuk filmpje van gemaakt.
  https://www.youtube.com/watch?v=lVU1T3Y7ABo

  Voor meer informatie over dit evenement kunt u terecht op https://www.ridefortheroses.nl/

 • OVATA weekendje weg

  Om het 30-jarige jubileum van OVATA te vieren zijn we met de vaste werknemers naar de Ardennen geweest.
  Hiervan zie je hieronder een korte impressie. Ondanks het ontbreken van een zonnetje was het heel erg gezellig!

 • OVATA viert feest

  Op 1 juli 1987 werd de eenmanszaak “Plantenkwekerij Hans Ammerlaan” opgericht met een oppervlakte van 4.000 vierkante meter. De eerste jaren werden er alleen Crassula geteeld, maar al snel werd dat uitgebreid met meerdere succulent families zoals Aloe, Haworthia, Pachyphytum en Echeveria.

  Inmiddels 30 jaar verder en het bedrijf is nog steeds volop aan het groeien en vernieuwen.
  Omdat OVATA jarig is krijgt een ieder bij een bezoek een OVATA zonnebrand factor 30 cadeau.

   

 • Nieuwe collega!

  Wij heten onze nieuwe collega Jaël Joosse van harte welkom bij OVATA.

  Ik zal me even voorstellen: Jaël Joosse, 41 jaar jong, gehuwd en moeder van 4 kinderen. Ik woon in Benthuizen een dorpje naast Zoetermeer.

  Na het afronden van mijn opleiding Tuinbouw in Delft, ben ik een aantal jaren werkzaam geweest  in het Westland en de B-driehoek allemaal op vakgebied gewasbescherming. Toen de kinderen kwamen ben ik gestopt met werken, na mijn 3e kind ben ik parttime aan de slag gegaan bij de WUR in Bleiswijk. Sinds 12 juni ben ik bij Ovata komen werken. Ik ga aan de slag als specialist gewasbescherming. Ik heb het nu al heel erg naar de zin. Ik vind het een leuke en uitdagende baan met voldoende afwisseling en veel contact met collega’s en extern.

 • We zijn van start!

  Vandaag is Havecon kassenbouw gestart met het zetten van de palen voor de nieuwe kas. Zoals reeds vermeld zal de kas rond week 20 2018 klaar zijn voor productie. Wij kijken er nu al naar uit om nog meer mooie succulenten te kunnen kweken.

 • Marktonderzoek succulenten

  OVATA heeft in 2014 een 1e marktonderzoek gepresenteerd. Omdat de markt continue, verandert presenteren we hierbij ons nieuwste marktonderzoek.
  In dit onderzoek vind u onder andere: algemene trends & ontwikkelingen en exportcijfers. Daarnaast zijn er diverse cijfers en trends vergeleken met het marktonderzoek van 2014.
  Uiteindelijk met het doel om, samen met de exporteur, de eindklant optimaal te kunnen bedienen.

  Link: Marktonderzoek OVATA – nl