header-oeganda

Aloe vera project voor vrouwen zonder lippen in Oeganda, Afrika.

De Stichting Thot-Worldwide, Theatre for Education is in 2009 opgericht op initiatief van Maarten Bootsma. De stichting heeft als doel het door middel van educatieve en interactieve theatervoorstellingen sociale en maatschappelijke probleemstellingen bespreekbaar en inzichtelijk te maken voor de doelgroep ‘jongeren (12-18 jaar) en volwassenen’, waar ook ter wereld en in het bijzonder ontwikkelingslanden.

Na een interview met één van de slachtoffers van Koni, ontstond het volgende project: Help vrouwen in Oeganda om oud te worden zonder pijn. Er zijn in Noord Oeganda veel vrouwen die door rebellen, tijdens de afgelopen oorlog, in hun gezicht grof zijn verminkt. Oren en lippen eraf. Deze vrouwen lijden dagelijks en vechten voor hun bestaan. Hun droom is oud worden zonder pijn.
OVATA heeft in 2012 stekmateriaal voor 1500 Aloë vera planten beschikbaar gesteld en de distributie gerealiseerd. Van deze stekken is nu een prachtig veld aangelegd waarvan OVATA ook het onderhoud financiert. Iedere vrouw krijgt vanuit dit veld stekken om een eigen veld aan te leggen. De Aloë vera is een Succulent die in haar bladeren gel heeft die direct pijn verlicht en de huid soepel maakt. De vrouwen kunnen de gel leren verwerken tot medicijn. Zo helpen zij zichzelf, hun omgeving en kunnen ze zelf hun geld verdienen om te leven ……. zonder pijn!

Het ontstaan van de samenwerking en de huidige ontwikkelingen leest u hier.

  • Update 18-07-2017

Er zijn 30 zakken met ieder 150 stekken van het land van Hope North naar Gulu getransporteerd! Vervolgens zijn er tien zakken met 150 Aloë vera stek naar de Batwa’s (pygmeeën) gebracht in een tijdsbestek van maar liefst 18 uur. Deze stekken worden op een nieuw stuk land van een sociaal werker uitgezet. Deze werker heeft in januari al een bok ‘geleend’ voor het werk wat hij en vier vrouwen voor het vorige veld hadden gedaan. De overige twintig zakken worden door Anna, de vrouw met een winkel in Gulu voor biologische bestrijdingsmiddelen, onder 20 boeren uitgezet! In januari 2018 wordt gekeken naar de volgende stappen.

 

Ook enthousiast geworden over deze geweldige organisatie? Hier vindt u allerlei informatie.

poster