het pure avontuur van OVATA

“Bleiswijk, 1974. Ergens in een hoekje van een kleine kas zit een jochie. Zijn blik is geconcentreerd. Naast hem ligt een scherp mesje om plantjes te snijden. Zorgvuldig en gefascineerd bestudeert hij het stekje van de Crassula ovata dat hij van een kweker heeft gekregen.

De 7-jarige Hans Ammerlaan kan op dat moment onmogelijk bevroeden dat dit ene stekje van ‘de geluksplant’ het begin is van een groot ondernemersavontuur, een nooit uitdovende passie.”

 

Omdat zijn vader, die ook Hans heette, een bloemenkwekerij had, kon Hans zijn hobby bij hem in de kas verder uitbreiden. Na het afronden van de middelbare tuinbouwschool heeft Hans van zijn hobby zijn werk gemaakt. Op 1 juli 1987 werd de eenmanszaak “Plantenkwekerij Hans Ammerlaan” opgericht met een oppervlakte van 4.000 m2. Hiermee is de passie om succulenten te vermeerderen en te telen begonnen.
De eerste jaren werden er alleen Crassula’s geteeld, maar al snel werd dat uitgebreid met meerdere succulent-families zoals Aloe, Haworthia, Pachyphytum, Gasteria, Echeveria en cactus.

ovata-oorsprong

DE CRASSULA OVATA

DE BRON VAN ALLES

Vanaf 1998 is de naam ‘Plantenkwekerij Hans Ammerlaan’ veranderd en werd het bedrijf vernoemd naar het stekje waar het allemaal mee begon, de de Crassula ovata. OVATA is, na de nieuwbouw in 2007, een geautomatiseerd, gerobotiseerd en gemechaniseerd glastuinbouwbedrijf met 80.000 m² kassen. Het aangezicht en de inrichting van het bedrijf zijn ontworpen door architect Hans Kalkhoven. Dit ontwerp heeft zijn vruchten afgeworpen, want Ovata is winnaar geworden van: BNA gebouw van het jaar 2008 regio Delta.

De OVATA-crew bestaat uit 40 vaste medewerkers en extra versterking in het hoog seizoen. Samen waarborgen we kwaliteit, duurzaamheid en gezelligheid.

‘Het telen van topkwaliteit succulenten is een passie.
Een passie die nooit zal verdwijnen’

Hans Ammerlaan