ovata-header

Ga voor ons actuele aanbod direct naar:

 

floraxchange-wit

Historie

In 1974 is eigenaar Hans Ammerlaan als hobby begonnen met het kweken en zoeken naar succulenten. Als 7-jarige kreeg hij van een kweker een paar Crassula ovata stekjes. Hiermee is de passie om succulenten te vermeerderen en telen begonnen.

Omdat zijn vader, die ook Hans heette, een bloemenkwekerij had, kon hij zijn hobby bij hem in de kas verder uitbreiden. Na het afronden van de middelbare tuinbouwschool heeft hij van zijn hobby zijn werk gemaakt. Op 1 juli 1987 werd de eenmanszaak “Plantenkwekerij Hans Ammerlaan” opgericht met een oppervlakte van 4.000 vierkante meter. De eerste jaren werden er alleen Crassula’s geteeld, maar al snel werd dat uitgebreid met meerdere succulent families zoals Aloë, Agave, Haworthia, Pachyphytum, Kalanchoe en Echeveria.

In 1998 is de naam ‘Plantenkwekerij Hans Ammerlaan’ veranderd en werd het bedrijf vernoemd naar het eerste stekje waar het allemaal mee begon ‘OVATA’. Inmiddels is OVATA uitgegroeid tot een bedrijf met 25 vaste medewerkers en 102.000 m² kassen.

“Alleen de sterkste succulenten,
puur natuur, gekweekt door OVATA”