Aloe humilis

Bright orange flowers

De Aloe humilis is een laag groeiende succulent. Hij heeft prachtige blauw/grijze kleuraccenten, maar relatief grote stekels. Succulentenliefhebbers waarderen de fel oranje bloemen die regelmatig in maart-april en soms later in het seizoen door de plant worden aangemaakt.

 

Born in South Africa

De Aloë behoort tot de familie van de Xanthorrhoeaceae en groeit in het uitgestrekte en ruige landschap Zuid-Afrika, veelal in de buurt van Port-Elizabeth. Sommige variëteiten groeien als bomen en deze zijn vooral te vinden in het Noordwesten van Zuid-Afrika tot in Namibië toe. De planten zijn stijf en ruw, voorzien van dikke vlezige bladeren, waarin de plant water opslaat om droge perioden te overbruggen. De Zuid Afrikaanse flora behoren tot de belangrijkste florarijken van de wereld. Maar liefst 10% van alle bekende plantensoorten vind je hier terug.

Aloe humilis
FAMILIE Asphodelaceae
GESLACHT Aloe
SOORT
humilis
BENAMING
HANDELSNAAM Aloe humilis

verzorgingstips

Kleur: De plant kan in principe op elke gewenste plek in huis neergezet worden: van een vensterbank op het noorden tot de slaapkamer. Alleen volle zon is minder geschikt.
Standplaats: Half schaduw of schaduw
Water: Weinig, de grond eerst uit laten drogen voor er opnieuw water wordt gegeven.
Niet voor consumptie.