Aloe perfoliata

The cliff hanger

Dit ras is uniform in kleur en vormt kleine kolonies naast de moederplant. De bladeren van de Aloe perfoliata staan wijd uit elkaar en licht naar binnen gebogen. In de natuur wordt de Aloe perfoliata de cliffhanger genoemd omdat dit soort groeit in een groep hangend aan een rots.

De Aloe perfoliata is ook wel bekend als de Aloe mitriformis. Herkernbaar door fris groene kleur en zacht gele/witte stekels.

 

Born in South Africa

De Aloe behoort tot de familie van de Xanthorrhoeaceae en groeit in het uitgestrekte en ruige landschap Zuid-Afrika, veelal in de buurt van Port-Elizabeth. Sommige variëteiten groeien als bomen en deze zijn vooral te vinden in het Noordwesten van Zuid-Afrika tot in Namibië toe. De planten zijn stijf en ruw, voorzien van dikke vlezige bladeren, waarin de plant water opslaat om droge perioden te overbruggen. De Zuid Afrikaanse flora behoren tot de belangrijkste florarijken van de wereld. Maar liefst 10% van alle bekende plantensoorten vind je hier terug.

Aloe-perfoliata
FAMILIE Asphodelaceae
GESLACHT Aloe
SOORT
perfoliata
BENAMING
HANDELSNAAM Aloe perfoliata

verzorgingstips

Kleur: De plant kan in principe op elke gewenste plek in huis neergezet worden: van een vensterbank op het noorden tot de slaapkamer. Alleen volle zon is minder geschikt.
Standplaats: Half schaduw of schaduw.
Water: Weinig, de grond eerst uit laten drogen voor er opnieuw water wordt gegeven./span>
Niet voor consumptie.