Crassula curly green

Compact, krullend blad 

De Crassula curly green is gemakkelijk te herkennen aan zijn lichtgroen-grijze bladeren met een roodachtig lint bij de bladrand. De bladeren zijn compact en gekruld. De toepasselijke bijnaam van deze succulent is ”blue waves”.

 

Born in Zuid Afrika

De Crassula behoort tot de Crassulaceae familie. Deze groeit in het droge en ruige landschap van Zuid-Afrika, waaronder de Karoo. De Karoo is een uitgestrekte semi-woestijn, die vrijwel geheel boomloos is. De plant slaat water op in de dikke bladeren en is zo in staat met (langdurige) droogte om te gaan. Het Latijnse woord ‘Crassus’ betekent dan ook dik. De Zuid Afrikaanse flora behoren tot de belangrijkste florarijken van de wereld. Maar liefst 10% van alle bekende plantensoorten vind je hier terug.

Crassula-curly-green-protected-ovata
FAMILIE Crassulaceae
GESLACHT Crassula
SOORT
arborescens
BENAMING ‘Ovcras03’ (Patent by OVATA)
HANDELSNAAM Crassula curly green

Gemakkelijk te herkennen aan het golvende bladeren, waar haar bijnaam ‘'blue waves'' vandaan komt. De lichtgroen-grijze bladeren en de uitstekende, compacte groei maken de Crassula curly green uniek.

verzorgingstips

Kleur: Maximale zon zorgt voor een intensieve kleur. Dit geldt voor alle echeveria’s, maar bij paarse Echeveria’s komt de kleur nog beter naar voren.
Standplaats: Licht, zonnig
Water: Weinig, de grond eerst uit laten drogen voor er opnieuw water wordt gegeven.
Niet voor consumptie.