Aloe demi

Succulent met een bonte bladerpracht 

Stippen, ronde vormen en bontgekleurd; deze kamerplant heeft het allemaal. Aloe demi heeft een bont bladpatroon in de kleuren groen en geel. Planten met bont blad zijn decoratief en geven een leuk speels effect.

Deze planten hebben meer behoefte aan licht dan groene planten.

 

Born in South Africa

De Aloë behoort tot de familie van de Xanthorrhoeaceae en groeit in het uitgestrekte en ruige landschap Zuid-Afrika, veelal in de buurt van Port-Elizabeth. Sommige variëteiten groeien als bomen en deze zijn vooral te vinden in het Noordwesten van Zuid-Afrika tot in Namibië toe. De planten zijn stijf en ruw, voorzien van dikke vlezige bladeren, waarin de plant water opslaat om droge perioden te overbruggen. De Zuid Afrikaanse flora behoren tot de belangrijkste florarijken van de wereld. Maar liefst 10% van alle bekende plantensoorten vind je hier terug.

Aloe-rauhii-demi-kwekersrecht-ovata
FAMILIE Asphodelaceae
GESLACHT Aloe
SOORT
rauhii
BENAMING ‘Demi’ (Patent by OVATA)
HANDELSNAAM Aloe demi

Deze Aloe is spectaculair door het volle gestreepte patroon. De bonte kleur van de Aloe demi is indrukwekkend en uniek. Gemaakt door moeder natuur.

verzorgingstips

Kleur: De plant kan in principe op elke gewenste plek in huis neergezet worden: van een vensterbank op het noorden tot de slaapkamer. Alleen volle zon is minder geschikt.
Standplaats: Half schaduw of schaduw.
Water: Weinig, de grond eerst uit laten drogen voor er opnieuw water wordt gegeven.
Niet voor consumptie.