Gasteria beguinii

Vintage uitstraling

Net als andere vetplanten zijn de bladeren van deze Gasteria beguinii dik en vlezig. Het bestaat uit een mooi gecentreerde rozet met de opstaande bladeren. De bladeren zijn donkergroen met een wit gevlekt patroon.

Born in South Africa

De Gasteria behoort tot de Affodilfamilie (Asphodelaceae) familie en groeit veelal in Zuid-Afrika en Namibië. Dit gebied bestaat uit grillige rotsachtige bergen, maar ook uitgestrekte heuvelachtige landschappen. De Gasteria groeit veelal aan de schaduwzijde. De Gasteria slaat water op in de dikke bladeren en is zo in staat met langdurige droogte om te gaan. Het groeiseizoen is in de wintermaanden. Wanneer het donker, koud en regenachtig is, gaat de plant groeien. Daarentegen gaat de plant in de zomer in rust. Je kan een Gasteria herkennen aan de bladtekening in het blad. Vaak zijn het witte strepen of vlekken.

Gasteria-carinata-Beguinii
FAMILIE Asphodelaceae
GESLACHT Gasteria
SOORT
carinata
BENAMING
HANDELSNAAM Gasteria beguinii

verzorgingstips

Standplaats: De plant kan in principe op elke gewenste plek in huis neergezet worden: van een vensterbank op het noorden tot de slaapkamer. Alleen volle zon is minder geschikt.
Zon: Half schaduw of schaduw.
Water: Weinig, de grond eerst uit laten drogen voor er opnieuw water wordt gegeven.
Niet voor consumptie.