Gasteria feline

Gevlekt bladerenpatroon

Deze succulent wordt niet voor niets feline genoemd. Feline betekent ‘van of behorend tot een kat’ in het Latijns. Deze succulent heeft een gevlekt bladpatroon en het blad staat op als een staart. De Gasteraloe feline is avontuurlijk en draagt haar naam met trots.

Born in South Africa

De Gasteria behoort tot de Affodilfamilie (Asphodelaceae) familie en groeit veelal in Zuid-Afrika en Namibië. Dit gebied bestaat uit grillige rotsachtige bergen, maar ook uitgestrekte heuvelachtige landschappen. De Gasteria groeit veelal aan de schaduwzijde. De Gasteria slaat water op in de dikke bladeren en is zo in staat met langdurige droogte om te gaan. Het groeiseizoen is in de wintermaanden. Wanneer het donker, koud en regenachtig is, gaat de plant groeien. Daarentegen gaat de plant in de zomer in rust. Je kan een Gasteria herkennen aan de bladtekening in het blad. Vaak zijn het witte strepen of vlekken.

FAMILIE Asphodelaceae
GESLACHT Gasteraloe
SOORT
Aloe x Gasteria duval
BENAMING ‘OVROCKS05’ (Patent by OVATA)
HANDELSNAAM feline

verzorgingstips

Standplaats: De plant kan in principe op elke gewenste plek in huis neergezet worden: van een vensterbank op het noorden tot de slaapkamer. Alleen volle zon is minder geschikt.
Zon: Half schaduw of schaduw.
Water: Weinig, de grond eerst uit laten drogen voor er opnieuw water wordt gegeven.
Niet voor consumptie.