Crassula hulk

Superheld onder de vetplanten

Deze superheld onder de vetplanten kent iedereen bij naam, vanwege zijn kenmerkende eigenschappen; groen en super sterk. De Crassula hulk is een échte krachtpatser, die ook nog eens goed in je woonkamer staat.

 

Born in Zuid Afrika

De Crassula behoort tot de Crassulaceae familie. Deze groeit in het droge en ruige landschap van Zuid-Afrika, waaronder de Karoo. De Karoo is een uitgestrekte semi-woestijn, die vrijwel geheel boomloos is. De plant slaat water op in de dikke bladeren en is zo in staat met (langdurige) droogte om te gaan. Het Latijnse woord ‘Crassus’ betekent dan ook dik. De Zuid Afrikaanse flora behoren tot de belangrijkste florarijken van de wereld. Maar liefst 10% van alle bekende plantensoorten vind je hier terug.

Crassula-hulk-kwekersrecht-ovata
FAMILIE Crassulaceae
GESLACHT Crassula
SOORT
ovata
BENAMING ‘Crasmada’ (Patent by OVATA)
HANDELSNAAM Crassula hulk

Wij vergelijken de Crassula hulk vooral met gorilla's, want zij zijn de absolute helden van het oerwoud. De zilverruggorilla is de beschermer en leider van de groep, net als de Crassula hulk; de leider van de WOODS-serie.

verzorgingstips

Kleur: Maximale zon zorgt voor een intensieve kleur. Dit geldt voor alle echeveria’s, maar bij paarse Echeveria’s komt de kleur nog beter naar voren.
Standplaats: Licht, zonnig
Water: Weinig, de grond eerst uit laten drogen voor er opnieuw water wordt gegeven.
Niet voor consumptie.