Aloe jaws

Friendly spines

De Aloe jaws is een spiraalvormige succulent met kleine zachte gele en witte stekels. De naam Aloe jaws verwijst naar de haai uit de Amerikaanse film Jaws, waar de stekels aan doen denken. Onderscheidend door zijn donkergroene kleur en het spitse blad. Deze plant bestaat vaak uit één rozet.

 

Born in South Africa

De Aloë behoort tot de familie van de Xanthorrhoeaceae en groeit in het uitgestrekte en ruige landschap Zuid-Afrika, veelal in de buurt van Port-Elizabeth. Sommige variëteiten groeien als bomen en deze zijn vooral te vinden in het Noordwesten van Zuid-Afrika tot in Namibië toe. De planten zijn stijf en ruw, voorzien van dikke vlezige bladeren, waarin de plant water opslaat om droge perioden te overbruggen. De Zuid Afrikaanse flora behoren tot de belangrijkste florarijken van de wereld. Maar liefst 10% van alle bekende plantensoorten vind je hier terug.

Aloe-melanacantha-jaws-kwekersrecht-ovata
FAMILIE Asphodelaceae
GESLACHT Aloe
SOORT
melanacantha A. Berger
BENAMING ‘Ovaljaws’ (Patent by OVATA)
HANDELSNAAM Aloe jaws

De spiraalvormige bladeren met zachte stekels laten de schoonheid van Aloe jaws zien. De stekels doen denken aan de haai uit de Amerikaanse film Jaws, waar deze plant naar vernoemd is.

verzorgingstips

Kleur: De plant kan in principe op elke gewenste plek in huis neergezet worden: van een vensterbank op het noorden tot de slaapkamer. Alleen volle zon is minder geschikt.
Standplaats: Half schaduw of schaduw.
Water: Weinig, de grond eerst uit laten drogen voor er opnieuw water wordt gegeven.
Niet voor consumptie.