Crassula minova magic

Natuurlijke schoonheid

De Crassula minova magic is een compacte en tijdloze vetplant. Ze past uitstekend in een natuurlijke woonstijl vanwege haar mooie groene kleur. In de natuurlijke woonstijl vormen planten, waaronder vetplanten, de kern.

 

Born in Zuid Afrika

De Crassula behoort tot de Crassulaceae familie. Deze groeit in het droge en ruige landschap van Zuid-Afrika, waaronder de Karoo. De Karoo is een uitgestrekte semi-woestijn, die vrijwel geheel boomloos is. De plant slaat water op in de dikke bladeren en is zo in staat met (langdurige) droogte om te gaan. Het Latijnse woord ‘Crassus’ betekent dan ook dik. De Zuid Afrikaanse flora behoren tot de belangrijkste florarijken van de wereld. Maar liefst 10% van alle bekende plantensoorten vind je hier terug.

Crassula-minova-magic-kwekersrecht-ovata
FAMILIE Crassulaceae
GESLACHT Crassula
SOORT
ovata
BENAMING ‘MINOVA MAGIC’ (Patent by OVATA)
HANDELSNAAM Crassula minova magic

Compacte en tijdloze vetplant. De Crassula minova magic heeft fijne, lichtgroene, puntige bladeren. In de woestijn groeit ze als een echte boom.

verzorgingstips

Kleur: Maximale zon zorgt voor een intensieve kleur. Dit geldt voor alle echeveria’s, maar bij paarse Echeveria’s komt de kleur nog beter naar voren.
Standplaats: Licht, zonnig
Water: Weinig, de grond eerst uit laten drogen voor er opnieuw water wordt gegeven.
Niet voor consumptie.