Echeveria moon pearl

Uniek satijnachtige kleurglans 

De Echeveria moon pearl is vernoemd naar maansteen. Maansteen kan allerlei zachte tinten hebben; grijzig komt het meest voor, maar ook wit, geel, roze en crème zijn mogelijk. Deze stenen hebben een satijnachtige glans. Omdat de glans meegolft met de beweging van de steen, is maansteen veel gebruikt in sieraden. Klassiek en stijlvol, net zoals de Echeveria moon pearl.

De Echeveria moon pearl heeft de eigenschappen van een Echeveria lilacina, maar met unieke satijnachtige kleurenglans.

 

Born in Mexico

De Echeveria behoort tot de Crassulaceae familie en groeit in het Noord Oosten van Mexico. Dit gedeelte van Mexico bestaat vooral uit woestijnen met dorre heuvelachtige landschappen. Hier groeit de Echeveria tegen een rotsachtige ondergrond. Mexico is wel 47 maal zo groot als Nederland en door de grote verscheidenheid aan landschappen loopt het klimaat per plaats erg uiteen. Deze Echeveria wordt ook wel rozet succulent genoemd en heeft de meest uiteenlopende en verbazingwekkende bladkleuren van alle succulenten.

FAMILIE Crassulaceae
GESLACHT Echeveria
SOORT
lilacina
BENAMING ‘Ovpearls02’ (Patent by OVATA)
HANDELSNAAM Echeveria moon pearl

Klassiek en stijlvol! De Echeveria moon pearl kenmerkt zich door haar unieke satijnachtige kleurenglans. De bladkleur verloop van zilver naar roze en wit, en past perfect in elk interieur.

verzorgingstips

Kleur: Maximale zon zorgt voor een intensieve kleur.
Standplaats: Licht, zonnig
Water: Weinig, de grond eerst uit laten drogen voor er opnieuw water wordt gegeven.
Niet voor consumptie.