Echeveria purple pearl

Zo intens is paars maar zelden

De Echeveria purple pearl heeft een egaal donker paarse bladkleur. Als je de Echeveria purple pearl in de zon zet worden de bladeren van deze vetplant nog intenser paars. Vaak krijgt deze vetplant in het voorjaar een bloemstengel met een tros gele, rode of oranje bloemen.

Het verschil met de Echeveria Perle von Nurnberg en de Echeveria purple pearl is dat dat Echeveria purple pearl grotere, dikkere, lepelvormige bladeren heeft. Daarnaast is de kleur paars intenser.

Born in Mexico

De Echeveria behoort tot de Crassulaceae familie en groeit in het Noord Oosten van Mexico. Dit gedeelte van Mexico bestaat vooral uit woestijnen met dorre heuvelachtige landschappen. Hier groeit de Echeveria tegen een rotsachtige ondergrond. Mexico is wel 47 maal zo groot als Nederland en door de grote verscheidenheid aan landschappen loopt het klimaat per plaats erg uiteen. Deze Echeveria wordt ook wel rozet succulent genoemd en heeft de meest uiteenlopende en verbazingwekkende bladkleuren van alle succulenten.

Echeveria-purple-pearl-protected-ovata
FAMILIE Crassulaceae
GESLACHT Echeveria
SOORT
gibbiflora
BENAMING ‘Purple Pearl’ (Patent by OVATA)
HANDELSNAAM Echeveria purple pearl

Deze sprankelende echeveria is een echte eyecatcher. Door haar intens paarse kleur is de echeveria purple pearl het 'pareltje' in onze pearls-serie.

verzorgingstips

Kleur: Maximale zon zorgt voor een intensieve kleur. Dit geldt voor alle echeveria’s, maar bij paarse Echeveria’s komt de kleur nog beter naar voren.
Standplaats: Licht, zonnig
Water: Weinig, de grond eerst uit laten drogen voor er opnieuw water wordt gegeven.
Niet voor consumptie.