Crassula sunset magic

Magische kleuren

De Crassula sunset magic onderscheidt zich door haar bonte bladkleuren,uiteenlopend van rood naar geel en alles wat er tussenin zit. Hierdoor is zij ideaal voor meer sfeer in huis. Deze succulent is compact, vol en stevig.

 

Born in Zuid Afrika

De Crassula behoort tot de Crassulaceae familie. Deze groeit in het droge en ruige landschap van Zuid-Afrika, waaronder de Karoo. De Karoo is een uitgestrekte semi-woestijn, die vrijwel geheel boomloos is. De plant slaat water op in de dikke bladeren en is zo in staat met (langdurige) droogte om te gaan. Het Latijnse woord ‘Crassus’ betekent dan ook dik. De Zuid Afrikaanse flora behoren tot de belangrijkste florarijken van de wereld. Maar liefst 10% van alle bekende plantensoorten vind je hier terug.

Crassula-sunset-magic-kwekersrecht-ovata
FAMILIE Crassulaceae
GESLACHT Crassula
SOORT
ovata
BENAMING ”Sunset Magic” (Patent by OVATA)
HANDELSNAAM Crassula sunset magic

De zonsondergang heeft vaak een schitterende ‘'nagloed'’ in de schemering, die voortdurend van kleur verandert. De Crassula sunset magic heeft dezelfde schitterende kleuren.

verzorgingstips

Kleur: Maximale zon zorgt voor een intensieve kleur. Dit geldt voor alle echeveria’s, maar bij paarse Echeveria’s komt de kleur nog beter naar voren.
Standplaats: Licht, zonnig
Water: Weinig, de grond eerst uit laten drogen voor er opnieuw water wordt gegeven.
Niet voor consumptie.