Echeveria thriller pearl

Unieke vormen

Thriller is een van de bekendste nummers van Michael Jackson. Het nummer werd vooral populair door de griezelige videoclip. De Echeveria thriller pearl is spookachtig wit met aan de onderkant van het blad uitstulpingen in allerlei vormen en maten. Deze griezelige uitstulpingen doen denken aan het wereldberoemde dansje uit de videoclip.

 

Born in Mexico

De Echeveria behoort tot de Crassulaceae familie en groeit in het Noord Oosten van Mexico. Dit gedeelte van Mexico bestaat vooral uit woestijnen met dorre heuvelachtige landschappen. Hier groeit de Echeveria tegen een rotsachtige ondergrond. Mexico is wel 47 maal zo groot als Nederland en door de grote verscheidenheid aan landschappen loopt het klimaat per plaats erg uiteen. Deze Echeveria wordt ook wel rozet succulent genoemd en heeft de meest uiteenlopende en verbazingwekkende bladkleuren van alle succulenten.

FAMILIE Crassulaceae
GESLACHT Echeveria
SOORT
lilacina
BENAMING ‘OVPEARLS09’ (Patent by OVATA)
HANDELSNAAM Echeveria thriller pearl

De Echeveria thriller pearl is spookachtig wit met aan de onderkant van het blad uitstulpingen in allerlei vormen en maten. Iedere griezelige uitstulping is op zichzelf uniek.

verzorgingstips

Kleur: Maximale zon zorgt voor een intensieve kleur.
Standplaats: Licht, zonnig
Water: Weinig, de grond eerst uit laten drogen voor er opnieuw water wordt gegeven.
Niet voor consumptie.