Crassula trompet

Spectaculaire trompet  

De spectaculairste trompet die je ooit hebt gezien en gehoord. De Crassula trompet heeft een buisvormig blad, dat vaak omhoog staat. Het is een mutant van de Crassula hobbit, waarbij het grootste verschil zit in de bladvorm. met name aan het einde van het blad.

 

Born in Zuid Afrika

De Crassula behoort tot de Crassulaceae familie. Deze groeit in het droge en ruige landschap van Zuid-Afrika, waaronder de Karoo. De Karoo is een uitgestrekte semi-woestijn, die vrijwel geheel boomloos is. De plant slaat water op in de dikke bladeren en is zo in staat met (langdurige) droogte om te gaan. Het Latijnse woord ‘Crassus’ betekent dan ook dik. De Zuid Afrikaanse flora behoren tot de belangrijkste florarijken van de wereld. Maar liefst 10% van alle bekende plantensoorten vind je hier terug.

Crassula-trompet-kwekersrecht-ovata
FAMILIE Crassulaceae
GESLACHT Crassula
SOORT
ovata
BENAMING ”Ovcrtr’ (Patent by OVATA)
HANDELSNAAM Crassula trompet

De spectaculairste trompet, die je ooit hebt gezien en gehoord. De Crassula trompet lijkt qua vorm op dit muziekinstrument en heeft een mooie groene toon.

verzorgingstips

Kleur: Maximale zon zorgt voor een intensieve kleur. Dit geldt voor alle echeveria’s, maar bij paarse Echeveria’s komt de kleur nog beter naar voren.
Standplaats: Licht, zonnig
Water: Weinig, de grond eerst uit laten drogen voor er opnieuw water wordt gegeven.
Niet voor consumptie.