Cereus paolina

Geniet van deze oldtimer

De Cereus paolina is een unieke soort binnen ons assortiment; een cactus zonder stekels. Deze donkergroene succulent behoort tot de gemakkelijkst te verzorgen planten en is om die reden een populaire kamerplant. De Cereus paolina houdt van een zonnige plek, maar ook halfschaduw is geen probleem. Van deze succulent zult u lang genieten.

 

Born in Mexico

De Peruvianus behoort tot het geslacht Cereus en die behoort tot de Cactaceae familie. Deze zuilcactus groeit in centraal Mexico, van San Luis Potosi tot Hidalgo. Mexico is wel 47 maal zo groot als Nederland en door de grote verscheidenheid aan landschappen loopt het klimaat per plaats erg uiteen. De Cereus wordt tot een meter hoog binnenshuis. Het is een populaire cactus door zijn mooie kleur, vorm en makkelijk te onderhouden.

Cereus-paolina-kwekersrecht-ovata
FAMILIE Cactaceae
GESLACHT Cereus
SOORT
peruvianus
BENAMING ‘Paolina’
HANDELSNAAM Cereus ‘Paolina’

Een bijzondere oldtimer waar iedereen van houdt. De Cereus paolina is een vriendelijke cactus, die weinig tot geen stekels heeft. U zult lang van deze succulent genieten.

verzorgingstips

Kleur: De plant kan in principe op elke gewenste plek in huis neergezet worden: van een vensterbank op het noorden tot de slaapkamer. Alleen volle zon is minder geschikt.
Standplaats: Half schaduw of schaduw.
Water: Weinig, de grond eerst uit laten drogen voor er opnieuw water wordt gegeven.
Niet voor consumptie.