Echeveria curly pearl

Fantastisch golvend blad en kleurverloop

Een vetplant met een opmerkelijk golvend blad en uiteenlopende kleurtonen. Zonlicht en de leeftijd van de plant zorgen ervoor dat de kleur transformeert naar mauve-paars, zilverachtig blauw en groen. De bloemen van de Echeveria curly pearl zijn mooi oranjeroze van kleur.

 

Born in Mexico

De Echeveria behoort tot de Crassulaceae familie en groeit in het Noord Oosten van Mexico. Dit gedeelte van Mexico bestaat vooral uit woestijnen met dorre heuvelachtige landschappen. Hier groeit de Echeveria tegen een rotsachtige ondergrond. Mexico is wel 47 maal zo groot als Nederland en door de grote verscheidenheid aan landschappen loopt het klimaat per plaats erg uiteen. Deze Echeveria wordt ook wel rozet succulent genoemd en heeft de meest uiteenlopende en verbazingwekkende bladkleuren van alle succulenten.

Echeveria-curly-pearl-kwekersrecht-ovata
FAMILIE Crassulaceae
GESLACHT Echeveria
SOORT
shaviana
BENAMING ‘Ovpearls04’ (Patent by OVATA)
HANDELSNAAM Echeveria curly pearl

Het golvende blad met een warm kleurverloop maakt de Echeveria curly pearl een aantrekkelijke kamerplant. Ideaal voor een all-season omgeving, waarbij je de natuur in huis haalt.

verzorgingstips

Kleur: Maximale zon zorgt voor een intensieve kleur. Dit geldt voor alle echeveria’s, maar bij paarse Echeveria’s komt de kleur nog beter naar voren.
Standplaats: Licht, zonnig
Water: Weinig, de grond eerst uit laten drogen voor er opnieuw water wordt gegeven.
Niet voor consumptie.