Echeveria lilacina

Wit schelpvormige verschijning

Een zeer opvallende succulent met zijn bijna witte kleur en lila tinten. De bladeren van de Echeveria lilacina zijn schelpvormig en gerangschikt in een symmetrische rozet. Deze succulent doet denken aan een romantisch strand door zijn schelpvormige bladeren. De Echeveria lilacina wordt ook wel de ‘Ghost Echeveria’ genoemd door zijn grauwe uitstraling.

 

Born in Mexico

De Echeveria behoort tot de Crassulaceae familie en groeit in het Noord Oosten van Mexico. Dit gedeelte van Mexico bestaat vooral uit woestijnen met dorre heuvelachtige landschappen. Hier groeit de Echeveria tegen een rotsachtige ondergrond. Mexico is wel 47 maal zo groot als Nederland en door de grote verscheidenheid aan landschappen loopt het klimaat per plaats erg uiteen. Deze Echeveria wordt ook wel rozet succulent genoemd en heeft de meest uiteenlopende en verbazingwekkende bladkleuren van alle succulenten.

Echeveria-lilacina
FAMILIE Crassulaceae
GESLACHT Echeveria
SOORT
lilacina
BENAMING
HANDELSNAAM Echeveria lilacina

verzorgingstips

Kleur: Maximale zon zorgt voor een intensieve kleur. Dit geldt voor alle echeveria’s, maar bij paarse Echeveria’s komt de kleur nog beter naar voren.
Standplaats: Licht, zonnig.
Water: Weinig, de grond eerst uit laten drogen voor er opnieuw water wordt gegeven.
Niet voor consumptie.