Crassula magical tree

Geluksplant  

De Crassula magical tree is een van de bekendste vetplanten. Ze heeft een herkenbaar groen ovaal blad met een rode rand. Deze succulent wordt ook wel ”Money Tree” genoemd, doordat de plant goede energie, welvaart en geluk brengt. Crassula magical tree groeit als een echte bonsai boom.

 

Haar bijnamen luiden dan ook: Geldboom, Moneytree, Dollar plant, Jade Plant, Lucky Plant en Friendship Tree

 

Born in Zuid Afrika

De Crassula behoort tot de Crassulaceae familie. Deze groeit in het droge en ruige landschap van Zuid-Afrika, waaronder de Karoo. De Karoo is een uitgestrekte semi-woestijn, die vrijwel geheel boomloos is. De plant slaat water op in de dikke bladeren en is zo in staat met (langdurige) droogte om te gaan. Het Latijnse woord ‘Crassus’ betekent dan ook dik. De Zuid Afrikaanse flora behoren tot de belangrijkste florarijken van de wereld. Maar liefst 10% van alle bekende plantensoorten vind je hier terug.

crassula-magical-tree-protected-ovata
FAMILIE Crassulaceae
GESLACHT Crassula
SOORT
ovata
BENAMING ”Magical’
HANDELSNAAM Crassula magical tree

De Crassula magical tree is een dankbare vetplant, herkenbaar door zijn mooie groene ovale bladeren met rode rand. Deze speelse verschijning is een verrijking van elk interieur. Deze succulent wordt ook wel ''Money Tree'' genoemd, doordat de plant goede energie, welvaart en geluk brengt.

verzorgingstips

Kleur: Maximale zon zorgt voor een intensieve kleur. Dit geldt voor alle echeveria’s, maar bij paarse Echeveria’s komt de kleur nog beter naar voren.
Standplaats: Licht, zonnig
Water: Weinig, de grond eerst uit laten drogen voor er opnieuw water wordt gegeven.
Niet voor consumptie.